Om oss

Om oss

A/S Sula Rutelag er et selskap med 500 aksjer, fordelt på over 300 eiere. Våre eiere er i all hovudsak ansatte i selskapet og privatpersoner i Sula og omegn.

A/S Sula Rutelag er en videreføring av ruteselskapet A/S Von. A/S Von kom i gang i 1909, og tok til med båtrute mellom bygdene på indre Sula og Ålesund. 

I forbindelse med åpningen av den første Vegsundbrua i 1938, besluttet styre i A/S Von å stifte A/L Sula Rutelag.

A/S Sula Rutelag kjørte rutebussene mellom Sula, Moa og Ålesund, frem til 2012. Etter at rutetrafikken i Sula ble lyst ut på anbud, har A/S Sula Rutelag konsentrert seg om kommersiell turbussvirksomhet og godstransport.

Vi har per i dag 8 moderne turbusser og 5 flotte minibusser. Alle er selvsagt med Euro 6. I tillegg til bussene har vi en elektrisk Mercedes-Benz EQV VIP-bil.

Vi har også 26 godsbiler. Disse er fordelt på lokaldistribusjon, faste rutebiler mellom Sunnmøre og Østlandet, og biler som kjører i hele Norge og store deler av Europa.

Våre samarbeidspartnere

DB Schenker er vår største kunde i godsavdelingen. Vi har faste rutebiler, mellom Sunnmøre og Østlandet, samt lokaldistribusjon ut fra Ålesund for de.
Cobit AS er en lokal transportør på Sunnmøre. Vi har tre trekkvogner som kjører fast for Cobit AS. De kjører i store deler av Norge, samt store deler av Europa.
Hvite Busser har siden 1992 arrangert kunnskapsreiser og skoleturer for norsk ungdom. Alle turene besøker tidligere konsentrasjons eller fangeleire som Auschwitz, Sachsenhausen og Falstad. Vårt pedagogiske opplegg fokuserer på menneskerettigheter, menneskeverd og antirasisme. Organisasjonen er partipolitisk og religiøst uavhengig.
Plussreiser AS sender hvert år ca. 8000 personer ut i hverden på en av deres turer. Dette er turer som er "mer enn ferie". I tillegg arrangerer de skoleturer for folkehøyskoler, vidergående skoler og ungdomsskoler, i både utland og innland. De har turer med både buss og fly.
Peer Gynt Tours har siden 1978 arrangert gruppeturer, for private, bedrifter og skoler.